Coördinerend Begeleider (MVG)

Coördinerend Begeleider (MVG)

Philadelphia Locatie Grasland, Brummen

Wat is vereist?

 • MBO niveau 4 / HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met begeleiding van cliënten met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG)
 • Ervaring met zorgcoördinatie en administratie rond cliënten
 • Cliëntbehoeftes kunnen achterhalen en een goede ondersteuningsrelatie opbouwen
 • Goede beheersing Nederlandse taal
 • Consequent, betrouwbaar, flexibel, stabiel en zelfstandig
 • Je staat stevig in je schoenen

Wat krijg je?

 • €2.085 - €3.189 bruto p/m (FGW 45)
 • 36-urige werkweek
 • 144 vakantie-uren + 57 pbl-uren (op basis van een 36-urige werkweek)
 • Mogelijkheid tot trainingen en ontspanningsfaciliteiten
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Arbeidsmarkttoeslag van 10%

Wat doe je?

 • 65% Cliënten begeleiden
 • 20% ECD's en contact met cliënten bijhouden
 • 5% Opleiding volgen
 • 10% Contact locatiemanager en gedragsdeskundige

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Coördinerend Begeleider (MVG) op locatie Grasland bij Philadelphia zorg je ervoor dat cliënten zich op hun plek voelen. Je begeleidt ze (gedragsmatig) op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Je werkt volgens de Triple-C methode en kijkt dus altijd naar de behoeften van de cliënt. Hiermee laat je cliënten zo goed mogelijk het normale leven ervaren.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor alle Elektronische Cliënten Dossiers (ECD's). Jij zorgt ervoor dat alle collega's op de juiste manier rapporteren, creëert overzicht en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden gestructureerd verlopen. Daarom ben je ook de belangrijkste communicatieve schakel tussen je collega’s, de cliënten en hun verwanten. Bovendien heb je veel contact met de locatiemanager en de gedragsdeskundige, die jou ook zorginhoudelijk ondersteunen.

Je werkt op Grasland, een intensieve zorglocatie in Brummen. Hier wonen 48 cliënten met een verstandelijke beperking (VB) / moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

Als het je aanspreekt om met onverwachte (cliënt)situaties om te gaan en je het leuk vindt om te coördineren en te regelen, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Coördinerend Begeleider (MVG), locatie Grasland
Jakob Klouwen

Als cliënten volledig zichzelf zijn en intens genieten van hun dag, dan heb ik een goed en voldaan gevoel als begeleider.

Op een minder leuke dag probeer ik externe therapie te regelen voor een cliënt, maar krijg ik te maken met lange doorlooptijden. Dat kan frustrerend zijn.

  • Cliënten begeleiden
  • Lunch
  • Cliënten begeleiden
  • Cliënten begeleiden
  • Contact gedragsdeskundige

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens het teamoverleg hoor je van meerdere collega’s dat één cliënt de laatste tijd vaak afwezig is tijdens de cliëntenvergadering. Wat doe je?

Je wilt een volledig beeld krijgen van de situatie. Daarom praat je met meerdere collega's en stel je veel vragen. Hebben jullie een behoefte gemist van de cliënt? Komt er een spannende periode aan voor hem of haar? Is er onderling misschien iets gebeurd tussen cliënten? Met al deze opgedane kennis en inzichten ga je vervolgens in gesprek met de gedragsdeskundige, het team en de cliënt, en eventueel ook met de verwanten. Uiteindelijk ontdek je wat de cliënt daadwerkelijk dwarszit, en vind je hier een passende oplossing voor.

Groeipad

Philadelphia biedt allerlei trainingen aan, zodat je bijblijft in je vakgebied en jezelf kunt ontwikkelen. Ook kun je doorgroeien naar Locatiemanager, of Coördinerend Begeleider worden bij andere cliëntgroepen.

Coördinerend Begeleider
Locatiemanager
Coördinerend Begeleider andere doelgroepen

Werken bij Philadelphia

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen. Dit geldt voor alle mensen die bij ons wonen, of ze nu intensieve zorg of ambulante begeleiding nodig hebben. Maar ook voor mensen die komen logeren, of hun dag zinvol willen invullen en hun talenten steeds meer ontdekken. Sommige mensen ontwikkelen zich misschien wel zo snel, dat ze wellicht leren werken en een baan vinden. Met al die mensen kijken wij graag naar mogelijkheden en kansen. Dit doen we met liefde, lef en meesterschap, zodat we ook het beste uit elkaar als collega's halen. We hebben ruim 500 locaties, verspreid door heel Nederland. Samen met jou vinden we de werkplek waar jij past. Het beste uit elkaar, voor de ander.

 • Actief in Nederland
 • Servicekantoor in Amersfoort
 • 6700 werknemers

Collega's

Roos-Ella de Jong (29) - Woonbegeleider op het Grasland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de gehandicaptenzorg. Nu werk ik hier ruim 2 jaar en ik vind deze doelgroep nog steeds heel interessant, geen dag is hetzelfde. Elke dag is er weer een nieuwe uitdaging!

Wat was je vorige baan?
Verkoopmedewerker

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik zing eigenlijk de hele dag door. Verder hou ik ervan om met mijn handen bezig te zijn, ik haak graag. En ik doe graag leuke dingen met vrienden.

Cynthia Jansen - Coördinerend Begeleider op het Grasland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht een baan dichter bij huis en en die goed te combineren was met mijn gezin. Philadelphia sprak me qua visie aan en de doelgroep die er zit, is compleet anders dan bij mijn vorige baan. Dit zorgde voor de juiste uitdaging die ik zocht.

Wat was je vorige baan?
Begeleider meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de honden, met mijn gezin leuke dingen doen.

Fleur Kierkels - Van Wijk (links) - Begeleider Intensieve Zorg MVG op Klein Sonsbeek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In eerdere banen miste ik de uitdaging en de afwisseling. Toen ik de vacature bij Philadelphia Klein Sonsbeek zag, heb ik in eerste instantie gesolliciteerd op een vacature van Wonen. Tijdens mijn eerste gesprek werd de vacature Dagbesteding voorgesteld. Ik was direct verkocht!

Wat was je vorige baan?
Voordat ik bij Philadelphia kwam werken, heb ik op een zorgboerderij gewerkt en was ik in de weekenden nog werkzaam bij Albert Heijn.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd vis ik graag, ben ik met lekker weer graag buiten en vind je mij met vrienden en familie.

Mendy van Mourik (rechts) - Coördinerend Begeleider Intensieve Zorg MVG op Klein Sonsbeek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was net klaar met mijn opleiding. Ik zag een toffe vacature in Driebergen en dacht: “Dat is een mooie locatie in een bosrijke omgeving.” Plus: MVG, en dat sloot goed aan bij mijn stages en interesses. Ik koos niet echt voor Philadelphia, meer voor de doelgroep.

Wat was je vorige baan?
Ik was hiervoor CB'er op Wonen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Creatieve kernreactor! Haken, producten ontwerpen op de naaimachine, lezen, spinning en Formule 1!

Sollicitatieproces

Eerste kennismakingsgesprek op locatie
Meedraaidienst + eventuele assessment
Je krijgt een aanbod

Interessante baan?